Aanpassingen wegens COVID-19

We kunnen elkaar weer in de praktijk zien. Als het niet nodig is een face-to-face behandeling te hebben zullen we beeldbellen. We gebruiken dan het voor de zorg ontwikkelde programma Zaurus. De privacy is hiermee op alle vlakken gewaarborgd.

Nieuwe aanmeldingen zijn net als altijd welkom.

 

Update: 30 juni

Afspraak in de praktijk

Alle vestigingen van De Stotterpraktijk zijn weer geopend.

Er gelden een aantal regels:

 1. Kinderen vanaf groep 3 van de basisschool of ouder, ouders en logopedist: Bij (neus)verkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts gaat de afspraak NIET door.
 2. Kinderen tot en met groep 2 van de basisschool: bij hoesten, benauwdheid of koorts gaat de afspraak NIET door. Een verkouden kind mag dus wel, tenzij het kind in aanraking is geweest met een volwassene met COVID-19 of als een volwassene die bij het kind woont klachten heeft die op COVID-19 kunnen wijzen (zie punt 1). We volgen hierin de regels van het RIVM.

Afbellen mag tot op het laatste moment. We zullen geen verzuimrekening sturen.

Gaat de afspraak wel door dan hebben de volgende regels:
 • Handen wassen met zeep of desinfecteren met alcohol voor start behandeling (we hebben de spullen hiervoor klaarstaan)
 • Liefst WC niet gebruiken.
 • Er komt maximaal 1 ouder mee naar de afspraak, tenzij anders afgesproken. In purmerend geldt: maximaal 1 ouder en 1 kind (dus geen broertjes/zusjes)
 • We schudden geen handen / doen geen high-five’s of boks. Vertel je kind van te voren dat we zwaaien bij binnenkomst.
 • Kom niet te vroeg; wacht zo nodig even buiten of in de auto. We zorgen ervoor dat er steeds tijd tussen twee afspraken zit. Je kan meteen doorlopen en hoeft niet in de wachtkamer te zitten.
 • We proberen de 1,5 meter zoveel mogelijk te hanteren. Met jonge kinderen (t/m groep 2) hoeft dit niet. De opstelling aan bureau/tafel is op 1,5 m ingesteld.
 • Graag zelf wat speelgoed meenemen om tijdens de behandeling te gebruiken (in overleg met je logopedist welk speelgoed). Als we speelgoed uit de praktijk gebruiken, dan maken we dat na afloop schoon.
 • Na elke behandeling maken we deurkrukken en oppervlakten zoals tafel en stoelen schoon met een hygiënisch doekje.
 • Als je wil kan je tijdens of na afloop van de behandeling nogmaals je handen schoonmaken.
 • Hoesten en niezen in elleboog. Daarna even de handen en elleboog schoonmaken.
 • De behandelingen zullen wat korter zijn, vanwege het schoonmaken tussendoor en dat je zo min mogelijk mensen tegenkomt.

Videobellen

We willen videobellen zo veilig mogelijk jullie aan kunnen bieden. Niet alleen willen we het aanbieden volgens de Nederlandse standaarden voor de zorg, ook de zorgverzekeraars eisen het sinds kort van ons. We gebruiken daarom Zaurus.
Hoe werkt het
Je logopedist zal je een uitnodiging voor Zaurus e-mailen. Daarin staat ook een uitleg van het programma. Hierbij in het kort: Je moet een account aanmaken. Dat werkt heel gemakkelijk, je hoeft alleen een wachtwoord te verzinnen. Heb je eenmaal dat account, dan kan je dat bij elke behandeling gebruiken. Zaurus werkt op computer (en laptop), tablet en telefoon. Je kan via de webbrowser inloggen, maar je kan ook een app/programma downloaden. De app (die is er voor telefoon, tablet en computer) vinden we het best werken.
Hoe gaat een videobel-afspraak in z’n werk?
We vragen je om 5 minuten voor de afspraak in te loggen op de app of webbrowser. Je logopedist kan zien dat je ingelogd bent. Je zit als het ware in de wachtkamer. Zodra het tijd is, zal hij/zij de videoverbinding starten. Jij accepteert die en we zijn verbonden. Alleen de logopedist kan de videoverbinding opstarten (je wordt als het ware binnengeroepen in de spreekkamer).
We vragen je om klaar te zitten met een volle batterij en de spullen bij de hand die je anders ook mee zou hebben of in de praktijk zou gebruiken. Indien nodig sturen we je van te voren een opdracht, een video of wat er ook nodig is in de behandeling. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met je eigen logopedist.

Vergoeding

Telelogopedie valt gewoon onder de basisverzekering, er verandert wat dat betreft niks voor je.

 

Contact

Let op: neem rechtstreeks met je therapeut contact op. Alle contactgegevens staan hieronder

Irene: irene@destotterpraktijk.nl | 06-11491654 

Leon: leon@destotterpraktijk.nl | 06-29342770

Joeri: joeri@destotterpraktijk.nl | 06-39129919