Update: 3 april

De Stotterpraktijk is volledig overgestapt op telelogopedie. Dus geen ‘live’-behandelingen in de praktijk, maar wel via Skype of een andere beeldverbinding. We zijn hier per 16 maart mee begonnen, omdat ook wij de verspreiding zoveel mogelijk willen voorkomen. We zitten toch de hele dag dicht op elkaar en raken hetzelfde speelgoed aan.

Per 23 maart vallen we onder de ‘contact-beroepen’, zoals dat door de rijksoverheid is ingesteld. We zijn vanaf die datum dus ook verplicht logopedie via beeldbellen uit te voeren. Alleen bij toestemming van een arts is er een uitzondering mogelijk.

 

Alle behandelingen gaan gewoon door op de afgesproken tijd. Alleen dan via een beeldverbinding. De eerste weken hebben we Skype gebruikt. Nu de maatregelen langer gaan duren, hebben we gekeken naar een ander systeem. Dat is Zaurus geworden, van een Nederlands bedrijf en speciaal voor de zorg ontwikkeld. Zaurus voldoet aan alle privacy-eisen en biedt wat meer functionaliteit. Skype is overigens niet onveilig, maar het kan nóg wat beter. Komende week testen we Zaurus met een aantal cliënten uit. Je therapeut neemt hierover contact met je op.

Taaltests kunnen helaas niet via een beeldverbinding. Heet is erg lastig te realiseren en uitkomsten zijn dan niet betrouwbaar. Bij kinderen t/m 6 jaar is het gebruikelijk taaltests af te nemen bij het onderzoek, omdat taal zo een belangrijke uitlokker voor stotteren kan zijn. Ook zonder taaltest kunnen we overigens de behandeling wel starten. We moeten een beetje creatief zijn en de test bijvoorbeeld even uitstellen.

Telelogopedie valt gewoon onder de basisverzekering, er verandert wat dat betreft niks voor je.

Hoe werkt een afspraak nu?

Je logopedist zoekt op de afgesproken tijd contact met je. We vragen je om klaar te zitten met een volle batterij en de spullen bij de hand die je anders ook mee zou hebben of in de praktijk zou gebruiken. Indien nodig sturen we je van te voren een opdracht, een video of wat er ook nodig is in de behandeling. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met je eigen logopedist.

We hopen van harte dat jullie begrip hebben voor onze beslissing en dat jullie eraan mee willen werken.

 

Let op: neem rechtstreeks met je therapeut contact op. Alle contactgegevens staan hieronder

Irene: irene@destotterpraktijk.nl | 06-11491654 

Leon: leon@destotterpraktijk.nl | 06-29342770

Joeri: joeri@destotterpraktijk.nl | 06-39129919