Bij de Stotterpraktijk kun je ook online je behandeling volgen; volledig of gedeeltelijk. Het voordeel van online behandelen is dat je niet (wekelijks) naar een vestiging van ons hoeft te komen, en dus ook niet in de buurt hoeft te wonen om toegang te hebben tot gespecialiseerde stottertherapie.

Tijdens een online behandeling heb je op een vaste tijd een beeldbelafspraak met je behandelaar; jullie zitten allebei op de afgesproken tijd, met een computer, tablet of smartphone in een rustige ruimte. Tijdens de behandeling wordt onder andere besproken hoe het oefenen gegaan is, wat het stotteren met je doet en hoe we dat kunnen veranderen. Aan het eind bespreken we de oefeningen voor de komende week.
Wanneer iets even niet lukt, of je hebt een vraag, dan kun je altijd tussendoor contact maken met je behandelaar of kan er op een eerder moment afgesproken worden. Op die manier blijven we betrokken bij elkaar, en verzorgen we een professionele behandeling afgestemd op jouw behoeften en wensen. 
Mocht het gedurende een online traject wenselijk of van belang zijn om elkaar eens face-to-face te zien en te spreken, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Laat het weten aan je behandelaar.

We werken met een beeldbelprogramma dat voor de zorg ontwikkeld is en aan alle privacy standaarden voldoet. Beeldbellen werkt met name goed bij jongeren en volwassenen.