Vacature: opleidingsplek tot logopedist-stottertherapeut

Vacature: logopedist-stottertherapeut

Wil je in een praktijk gespecialiseerd in stotteren werken? Samen met 5 andere in stotteren gespecialiseerde logopedisten? Wil je de post-HBO opleiding European Clinical Specialization in Fluency disorders (ECSF) doen? Wil je niet alleen individuele behandelingen draaien, maar ook je therapeutschap ontplooien tijdens een stotterkamp, oudercursussen en/of groepstherapieën? Dit is je kans!

Wij bieden je ECSF, cursussen gericht op het behandelen van (jonge) kinderen, de benodigde begeleiding en een arbeidsovereenkomst. Een volledig verzorgde opleidingsplek dus! Ook meer in stotteren ervaren logopedisten zijn van harte welkom!

Jouw profiel

 • Je bent oprecht enthousiast over behandelen van stotteren
 • Je bent logopedist of wordt dit binnen enkele maanden
 • Je bent empathisch, vakkundig en kunt goed luisteren
 • Je herkent je in onze werkwijze, hebt een open houding en bent initiatiefrijk

 

Wij bieden

 • Volledige begeleiding om je van starter in stotteren te begeleiden naar een ervaren stottertherapeut:
  • We starten met een intern opleidingstraject (www.stotterconnect.nl) gecombineerd met een aantal cursussen. Denk hierbij aan intervisie en intercollegiale samenkomsten, gezamenlijk cliënten behandelen. We stemmen dit gezamenlijk af op wat nodig en gewenst is.
  • NVLF-stotterregister (‘uurregister’). Op onze kosten volg je cursussen (waaronder Restart-DCM, Lidcombe) die nodig zijn om aan de eisen van het NVLF-register stotteren te voldoen. Zodra je deze kwalificatie hebt, kan je bij ons van start met behandelen van stotteren.
  • Met onze begeleiding en op onze kosten volg vervolgens je de ECSF-opleiding.
 • Heb je al cursus(sen) en/of ECSF gevolgd dan ben je ook van harte welkom.
 • Arbeidscontract met vast salaris, gedurende het gehele jaar; het aantal uren, dagen, tijden is in overleg. Er is veel mogelijk.
 • Ruime secundaire arbeidsvoorwaarden als pensioen, reiskostenvergoeding, laptop en telefoon van de zaak
 • Voldoende tijd voor begeleiding, casus-besprekingen en overleg. Hierdoor en door de opleidingen ga je vol vertrouwen je behandelingen in.
 • Ruimte mee om te werken aan het ontwikkelen van nieuwe dingen in/rond de behandeling, stotterkamp, apps, …
 • Een professionele en fijne werkomgeving in een team van stottertherapeuten.
 • We zoeken iemand voor in de vestiging Amstelveen of Purmerend. Een combinatie (ook met IJmuiden) is mogelijk.

Gespecialiseerd

De Stotterpraktijk is een vrijgevestigde praktijk, gespecialiseerd in het behandelen van stotteren en broddelen. We begeleiden kinderen, jongeren en volwassenen. Er zijn vestigingen in Amstelveen, Arnhem, IJmuiden en Purmerend. De praktijk heeft een regiofunctie voor stotter- en broddelbehandelingen, en groeit snel.

Werkwijze

De zorg die we leveren wordt aan iedere persoon aangepast. De persoon die stottert en zijn/haar omgeving staat centraal. Shared decision making is een kernwaarde van de eerste tot en met de laatste behandeling. Personen die stotteren en hun ouders krijgen alle tools om uiteindelijk zonder hulp zo goed mogelijk met het stotteren om te gaan. Passie voor (het behandelen van) stotteren is volledig verweven met de praktijk. We werken volgens de Richtlijn Stotteren (2020). Zie ook: www.destotterpraktijk.nl

Vooruitstrevend

We bieden cliënten meer dan alleen individuele behandelingen. We organiseren bijvoorbeeld Camp Dream Speak Live (basisschool groep 3-8), oudercursussen, groepstherapie voor diverse leeftijdsgroepen (van kleuters tot volwassenen). We doen onderzoek naar de effectiviteit daarvan. Als team ontwikkelen we behandelprotocollen, we testen een VR-bril. Zo willen we de stotterzorg nu en in de toekomst steeds vollediger maken. We snappen natuurlijk dat als je net begint met behandelen van stotteren, dat je eerst ervaring wil opdoen. Daar is alle ruimte voor.

 

Solliciteren?

We plannen graag een gesprek met je in. Hiervoor, of voor vragen naar aanleiding van deze vacature, kun je contact opnemen met Joeri van Ormondt: joeri@destotterpraktijk.nl – 06-39129919. Eerst een dag(deel) meekijken? Dat kan -geheel vrijblijvend- natuurlijk ook! We kunnen op korte termijn versterking van het team gebruiken, dus reageer vooral snel!