De Stotterpraktijk organiseert regelmatig groepsbijeenkomsten voor mensen die stotteren. Omdat we een gespecialiseerde praktijk zijn, hebben we vaak meerdere personen van eenzelfde leeftijdsgroep in behandeling. We hebben daardoor de mogelijkheid groepsbijeenkomsten te organiseren. Zo helpen we onze cliënten met elkaar in contact komen en inspiratie van elkaar op te doen.
De mogelijkheid om andere mensen die stotteren te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.
Als je stottert kan het heel prettig zijn om deel te nemen aan een groepsgesprek waarbij iedereen het spreken weleens wat lastiger vindt. Het kan prettig zijn met mensen in contact te komen die ook weten hoe dat voelt. En misschien ontdek je door het deelnemen aan een groepsbijeenkomst wel nieuwe dingen van je eigen stotteren of krijg je goede tips om met bepaalde situaties om te gaan. Een groepsbijeenkomst kan daardoor een hele waardevolle aanvulling zijn voor de individuele afspraken.
Volwassenen
Voor volwassenen organiseren we regelmatig een groepsbijeenkomst op een doordeweekse avond. In deze groepsbijeenkomsten wordt vaak een thema besproken worden. Ook is er de mogelijkheid om de oefeningen die in de individuele afspraken worden gedaan in een veilige setting in een groep toe te passen. Er is tenminste één therapeut van De Stotterpraktijk bij aanwezig om de bijeenkomst te leiden.
Jongeren
Voor jongeren wordt de groepsbijeenkomst meestal gedurende een dagdeel georganiseerd, zodat er naast de kennismaking voldoende tijd is om ervaringen over stotteren met elkaar uit te wisselen. Daarnaast werken we aan een bepaald thema die voor de meeste deelnemers op dat moment belangrijk is, daarbij kun je denken aan omgaan met een mondeling examen, zorgen over de toekomst of het omgaan van reacties op het stotteren van de luisteraar. Deze groep wordt georganiseerd als er voldoende animo voor is.
Kinderen
We organiseren regelmatig bijeenkomsten voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Daarin ondernemen we samen leuke activiteiten en wordt het werken aan de communicatie op een toegankelijke manier meegenomen. Ook behandelen we gevoelens en gedachten rond stotteren, vaak gebeurt dit tijdens een spel. Pesten staat waar nodig ook op de agenda.
Deelname
De deelname aan de groepsbijeenkomsten is vrijwillig en wordt vergoed door de zorgverzekering. Aan deze avonden kunnen ook mensen deelnemen waarbij de individuele therapie is afgerond of mensen die niet individueel bij ons in behandeling zijn. De sessie duurt meestal een uur tot anderhalf uur.