Ontwikkelen
Er komen veel verschillende factoren bij stotteren kijken en het stotteren uit zich bij iedereen weer anders. Daardoor is het behandelen ervan niet eenvoudig. Er is kennis en ervaring voor nodig om voor iedere persoon een voor hem of haar op maat gemaakte behandeling te bieden. Die kennis en ervaring hebben we bij De Stotterpraktijk.

We blijven verder leren en ons verder ontwikkelen door cursussen te volgen, lid te zijn van verenigingen, op reguliere basis kennis uit te wisselen met collega’s en (wetenschappelijke) literatuur te lezen. Hieronder staan de instellingen waarbij we staan ingeschreven. Op deze manier zorgen we dat jouw behandeling aan de hoogste kwaliteit voldoet.

Logopedist
In de basis zijn we logopedisten. We zijn lid van de vereniging van logopedisten (NVLF), staan ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici, hebben een AGBcode en voldoen aan de Wet BIG.

Stottertherapeut
Logopedisten kunnen via de ECSF de opleiding tot Stottertherapeut volgen. Na het behalen van deze post-HBO opleiding mag je je inschrijven bij de vereniging van Stottertherapeuten, NVST. Ook kan je je inschrijven voor het kwaliteitsregister voor stottertherapeuten, EFS. Om lid te blijven moet je elk jaar aan eisen voldoen, waaronder een minimum aantal stotterbehandelingen en cursussen. Tenslotte is er de internationale therapeuten vereniging, de IFA.

Kwaliteitskring
Als je al deze stappen hebt gevolgd en logopedist-stottertherapeut bent dan kan je deelnemen aan ‘kwaliteitskringen’. In een kring komen collega’s vier tot vijf keer per jaar bij elkaar om de nieuwste ontwikkelingen te bespreken, hand-outs te maken of ingewikkelde cases door te nemen. Joeri is lid van de kwaliteitskring ‘Stottertherapeuten Noord-Holland’ en ‘ECSF Stottertherapeuten’.

Om ingeschreven te staan in het Europese kwaliteitsregister moet iedere logopedist-stottertherapeut aan eisen voldoen. Daaronder vallen onder andere cursussen en behandeluren met betrekking tot stotteren en broddelen.
Om ingeschreven te staan in het kwaliteitsregister Paramedici moet iedere logopedist aan eisen voldoen. Daaronder vallen onder andere cursussen en behandeluren.
De ECSF is de Europese opleiding tot stottertherapeut. Sinds een aantal jaar is dit dé standaard. Uitsluitend afgestudeerd logopedisten kunnen hieraan deelnemen. De opleiding heeft een equivalent van 25 ECTS.
In deze kwaliteitskring komen ECSF opgeleide Stottertherapeuten uit het hele land vier keer per jaar bij elkaar om kennis en ervaringen uit te wisselen en zo te blijven leren.
De NVST is de Nederlandse vereniging van Stottertherapeuten.
De NVLF is de Nederlandse vereniging van Logopedisten.
International Fluency Association is de internationale vereniging van stottertherapeuten. IFA verspreidt onder andere het wetenschappelijke maandelijkse tijdschrift: Journal of Fluency Disorders.