Aanpassingen wegens COVID-19

We kunnen elkaar in de praktijk zien, ook tijdens de lockdown. Als het niet nodig is een face-to-face behandeling te hebben, zullen we beeldbellen. We gebruiken dan een speciaal voor de zorg ontwikkeld programma. De privacy is hiermee op alle vlakken gewaarborgd.

Nieuwe aanmeldingen zijn net als altijd welkom.

Update: voorjaar 2021

Afspraak in de praktijk

Alle vestigingen van De Stotterpraktijk zijn geopend.

Er gelden een aantal regels:

  1. Kinderen vanaf 5 jaar of ouder, ouders en logopedist: Bij (neus)verkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts gaat de afspraak ONLINE door.
  2. Kinderen tot en met 4 jaar van de basisschool (12 jaar oud): bij hoesten, benauwdheid of koorts gaat de afspraak ONLINE door. Een verkouden kind mag dus wel, tenzij het kind in aanraking is geweest met een volwassene met COVID-19 of als een volwassene die bij het kind woont klachten heeft die op COVID-19 kunnen wijzen (zie punt 1). We volgen hierin de regels van het RIVM.
Bij face-to-face afspraken hebben we de volgende regels:
  • Handen wassen met zeep of desinfecteren met alcohol voor start behandeling (we hebben de spullen hiervoor klaarstaan)
  • We schudden geen handen / doen geen high-five’s of boks. Vertel je kind van te voren dat we zwaaien bij binnenkomst.
  • Kom niet te vroeg; wacht zo nodig even buiten of in de auto.
  • We proberen de 1,5 meter zoveel mogelijk te hanteren. Met kinderen (t/m 12 jaar) hoeft dit niet. De opstelling aan bureau/tafel is op 1,5 m ingesteld.
  • Regelmatig maken we deurkrukken en oppervlakten zoals tafel en stoelen schoon met een hygiënisch doekje.
  • Als je wil kan je tijdens of na afloop van de behandeling nogmaals je handen schoonmaken.
  • Hoesten en niezen in elleboog. Daarna even de handen en elleboog schoonmaken.

Videobellen

We willen videobellen zo veilig mogelijk jullie aan kunnen bieden. Niet alleen willen we het aanbieden volgens de Nederlandse standaarden voor de zorg, ook de zorgverzekeraars eisen het van ons.
Hoe gaat een videobel-afspraak in z’n werk?
We vragen je om 5 minuten voor de afspraak klaar te zitten achter een computer of laptop. Zodra het tijd is, ontvang je een mail met een link. Je klikt daarop. Je vult daarna je e-mailadres in (waarop je de link hebt ontvangen) én de geboortedatum van je kind. Dit is ter controle. Daarna zijn we meteen verbonden. In Google Chrome werkt het het best.
We vragen je om klaar te zitten met een volle batterij en de spullen bij de hand die je anders ook mee zou hebben of in de praktijk zou gebruiken. Indien nodig sturen we je van te voren een opdracht, een video of wat er ook nodig is in de behandeling. Tenslotte: zorg voor een rustige omgeving. Bijvoorbeeld geen broertjes of zusjes die door beeld rennen of andere afleidende dingen. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met je eigen logopedist.

Vergoeding

Telelogopedie valt gewoon onder de basisverzekering, er verandert wat dat betreft niks voor je.

Mondkapjes

Mondkapjes zijn verplicht in publieke binnenruimtes. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven dit niet.
In de behandelkamers hoef je geen mondkapje te dragen. We zien elkaar immers alleen als er geen klachten zijn en ouders en logopedist houden 1,5 m afstand. Als je een mondkapje op wil houden, dan mag dat natuurlijk.
Blijf zoveel mogelijk buiten wachten tot je afspraak start.
Amstelveen
We zitten in een bedrijfspand. Veel ruimtes zijn nog niet gevuld, het is er dus heel rustig. 1,5 meter afstand houden is zeer gemakkelijk in de gang en wachtkamer.
Arnhem
Hier is het lastig om buiten te wachten. Je zal in de wachtkamer plaats moeten nemen. Doe dit slechts enkele minuten voor aanvang van de afspraak. In de wandelgangen en wachtkamer geldt: mondkapje op.
IJmuiden
Ook in IJmuiden is het heel makkelijk even buiten te wachten tot de starttijd van de behandeling. Doe dit aub zoveel mogelijk. In de wachtkamer heb je een mondkapje op.
Purmerend
Hier is het lastig om buiten te wachten. Je zal in de wachtkamer plaats moeten nemen. Doe dit slechts enkele minuten voor aanvang van de afspraak. In de wandelgangen en wachtkamer geldt: mondkapje op.

Contact

Let op: neem rechtstreeks met je therapeut contact op. Alle contactgegevens vind je in de afspraken-bevestigingsmails.